Auris De Weerklank (Alphen aan den Rijn) Aurislogo

Deel deze pagina


STEL EEN VRAAG

Geplaatst: 26 september 2017

Sociale redzaamheid en leren leren

Om zich goed te kunnen ontwikkelen hebben kinderen meer vaardigheden nodig dan alleen lezen en rekenen. In de leerlijnen “sociale redzaamheid” en “leren leren” zijn deze vaardigheden omschreven. Lees meer »

Geplaatst: 22 augustus 2017

Een goed begin

In verschillende groepen verwelkomen we  nieuwe leerlingen. Samen werken we de eerste weken aan de groepssfeer en de schoolsfeer. Lees meer »

Geplaatst: 07 juni 2016

Volkstuin

Donderdagmiddag ging groep 4/5 naar de volkstuin van de ouders van Mert. Lees meer »

Geplaatst: 07 juni 2016

Weet wat je eet

Vrijdag morgen liepen groep 6/7 en 7/8 naar het Wellantcollege Alphen om een kookworkshop “Weet wat je eet” te volgen Lees meer »

Geplaatst: 26 april 2016

Kanjertraining

Op de afgelopen studiedagen zijn we als team druk bezig om ons te scholen in de kanjertraining. Een aantal collega’s volgt de eerste training en sommigen waren al eerder geschoold. We doen dit om er met elkaar voor te zorgen dat we een eenheid uitstralen en we de kinderen nog beter kunnen leren hoe je op een goede manier met elkaar omgaat. Lees meer »

Geplaatst: 24 maart 2016

Paasviering

Gisteren mochten we met elkaar Pasen vieren in de ochtend opening. Leuk dat er zo veel ouders bij aanwezig waren. Het thema van de viering was “Achterlaten”Juf Ellen las een mooi prentenboek voor waarin poes bij zijn dood  een spoor bloemen achter laat voor de dieren om hem heen. De dieren zijn verdrietig dat hij er niet meer is maar gaan verder met de mooie herinneringen. Lees meer »

Geplaatst: 21 maart 2016

Nieuw: website Auris voor professionals

Auris lanceert 21 maart de website voor professionals. Een website die professionals helpt om snel de weg naar Auris te kunnen vinden. De website kwam tot stand in samenwerking met professionals binnen en buiten Auris. Lees meer »

Geplaatst: 17 november 2015

Samen stil zijn

De gebeurtenissen in Parijs van afgelopen weekend maakten op een ieder van ons diepe indruk. Lees meer »

Geplaatst: 29 oktober 2015

Presentatie arrangeren

Maandag 14 september heeft er een informatie avond plaats gevonden met betrekking tot het arrangeren. De presentatie kunt u hier terug lezen. Lees meer »

Geplaatst: 09 april 2015

Uit de kunst!

Misschien is het u al weleens opgevallen. Anders is het zeker de moeite waard om er een keer langs te lopen. Op de kapstok tegenover groep 8 staan regelmatig schitterende werkstukken ten toongesteld. Lees meer »

Geplaatst: 19 februari 2015

Verkeerslessen

In de weken voor de voorjaarsvakantie waren de verkeerslessen op het plein en rond de school. Lees meer »

 • Welkom
 • Welkom

  Leerlingen met een intensief cluster 2 arrangement zijn welkom op Auris De Weerklank. Ook hun ouders zijn welkom. Een goede samenwerking tussen ouders en school draagt bij aan de ontwikkeling van de leerling. Daarom zijn er op meerdere momenten in het schooljaar contactmomenten tussen ouders en onze school.

 • Samen
 • Samen

  We werken samen met leerlingen, ouders en professionals om te komen tot optimale resultaten. We bereiden onze leerlingen voor op een volwaardige deelname aan de samenleving.

 • Verbinden
 • Verbinden

  Elke leerling is uniek en op zijn eigen wijze verbonden met anderen. Bij ons voelt elke leerling zich begrepen en hebben leerlingen plezier in het communiceren met hun omgeving. Betrokkenheid van de leerling bij zijn eigen leerproces vinden wij belangrijk.

 • Ontwikkeling
 • Ontwikkeling

  Er heerst op onze school een klimaat waarin leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. De leerling en zijn onderwijsbehoefte staat centraal. We leggen daarbij de lat hoog. We proberen elke leerling uit te dagen zijn maximale leerprestaties te halen. Wij streven naar een constante verbetering van ons onderwijs en onze begeleiding.

 • Deskundig
 • Deskundig

  Op onze school werkt een deskundig team samen aan onderwijs en begeleiding voor elke leerling. Wij zijn actief in het vergroten van onze kennis en vaardigheden.