Ochtendopening

Wij starten op maandag en woensdag met de ochtendopening. Alle medewerkers en leerlingen beginnen de dag samen in de aula. Thema's die regelmatig terugkeren in de ochtendopening zijn verhalen, liedjes, boeken, gedichtjes, muziek en toneel. De openingen sluiten vaak aan  bij de thema uit de taalmethode, de sociaal vaardigheidsmethode “Kanjertraining” en de godsdienstmethode “Trefwoord”.

Aan het einde van de ochtendopeningen zingen wij de jarigen toe. Nieuwe leerlingen en medewerkers verwelkomen we met het Weerklank welkomstlied. Leerlingen en medewerkers die afscheid nemen, zingen we toe met het Weerklank afscheidslied.

Weerklank welkomstlied

Hé, hallo, welkom hier op onze school.
Kom maar hier, samen maken wij plezier.
Jij en ik, ik en jij.
Wees maar niet bang, want je hoort erbij.
Op De Weerklank, op De Weerklank.
Op De Wee-eerklank.

Weerklank afscheidslied

Refrein:

Ga op weg. Vind je spoor.

Ga de hele wereld door.

Want dan kom je mensen tegen

en ontdek je nieuwe wegen.

Ga op weg in Jezus’ naam en ga ervoor!

Na je tijd hier op de Weerklank
ga je nu je eigen weg.
Gaan je vast en zeker missen,
luister goed naar wat ik zeg!

Er gaat nu iets nieuws beginnen
en vandaag maak je de start.
Veel succes en veel plezier nog,
doe je best en volg je hart!